22 oktober 2024

Gemeente Amersfoort zoekt marktpartijen voor nieuw Horecapaviljoen in Recreatiegebied ’t Hammetje

Ontwikkelaars en horeca exploitanten kunnen hun interesse vanaf heden kenbaar maken.

Gemeente Amersfoort zet een nieuwe stap in de ontwikkeling van het recreatiegebied Over de Laak, waar in deelgebied ’t Hammetje een kavel beschikbaar is voor een nieuw horecapaviljoen. Deze locatie is bedoeld om een dynamische ontmoetingsplek te creëren met name gericht op de inwoners van Vathorst. De gemeente zoekt een combinatie van een vastgoedontwikkelaar en een horecaexploitant of een exploitant die zelf het vastgoed wil ontwikkelen, met als doel een unieke horecabeleving te bieden.

Locatie

Ten noorden van de wijk Vathorst is recreatiegebied ‘Over de Laak’ in volle ontwikkeling. Deelgebied ’t Hammetje beschikt over een grote plas met water, waar de gemeente een wandelpad omheen aanlegt. Dit wandelpad is geschikt voor een wandeling van circa 45 minuten. Nabij de ingang van het deelgebied bevindt zich de kavel van 250m2 die bestemd is voor de ontwikkeling van het horecapaviljoen met een terras á 150m2 aan het water. Optioneel is een verrijdbare pop-up horecalocatie aan de andere zijde van het water, in de vorm van een foodtruck, ijskar of een ander innovatief concept. 

Marktconsultatie

Voorafgaand aan de inschrijfprocedure heeft er een marktconsultatie plaatsgevonden. Het resultaat was veelbelovend: Er is interesse vanuit de markt om het horecapaviljoen te realiseren en exploiteren. Belangrijke thema’s als duurzaamheid, innovatie, een sterke verbinding met de inwoners uit Vathorst en het toevoegen van activiteiten aan de horeca kwamen vaak terug in deze gesprekken.

Inschrijfprocedure

De inschrijfprocedure staat online vanaf 22-10-2024, en is vindbaar op TenderNed onder kenmerk 493547. De inschrijfprocedure bestaat uit twee belangrijke selectierondes: een pitchronde en het indienen van businessplannen. De voorlopige toewijzing staat gepland in maart 2025, met de hoop dat de winnende partij in het voorjaar van 2026 zijn of haar deuren kan openen. Dit biedt de winnende partij voldoende tijd om de plannen verder uit te werken, de benodigde vergunningen aan te vragen en het paviljoen te realiseren.

Een kans voor innovatie en duurzaamheid

Gemeente Amersfoort benadrukt het belang van innovatie en duurzaamheid in deze inschrijfprocedure. Geïnteresseerde partijen worden aangemoedigd om met creatieve oplossingen te komen die de ecologische impact minimaliseren en de lokale gemeenschap betrekken. Van het gebruik van lokale producten tot energiezuinige of wellicht circulaire bouwmethoden, de gemeente staat open voor vernieuwende ideeën die bijdragen aan een duurzame, toegankelijke horecagelegenheid. 

Informatiebijeenkomst

De Gemeente Amersfoort en Firstmate Hospitality Consultants nodigen partijen die geïnteresseerd zijn in deze ontwikkeling en exploitatie van harte uit om deel te nemen aan deze inschrijfprocedure. Alle informatie is te vinden op TenderNed onder het eerdergenoemde kenmerk. Onderdeel van de inschrijfprocedure is ook een informatiebijeenkomst, welke plaatsvindt op 14-11-2024. Aanmelden hiervoor kan tevens via TenderNed.

Voor meer informatie of vragen over de inschrijfprocedure kunt u contact opnemen met Rianne Zantingh via rianne@firstmate.nl of +31 (0)6 39896568.