Matthijs van Schaik naar Firstmate

6 mei 2023

Matthijs van Schaik maakt overstap van cateraar Vermaat naar Firstmate

Matthijs van Schaik maakt per mei 2023 de overstap van cateraar Vermaat Groep naar Hospitality adviesorganisatie Firstmate als senior Hospitality Consultant.

“Na ruim twintig jaar werkzaam te zijn geweest binnen horeca en leisure bedrijven, waarvan de laatst 5 jaar als senior regional manager Leisure bij Vermaat Groep, is dit voor mij het juiste moment voor de stap richting Hospitality Consultant bij Firstmate.”

Matthijs van Schaik is in de afgelopen jaren de motor geweest in de ontwikkeling en doorontwikkeling van grote leisure locaties. Daarbij was hij de strategisch partner voor de opdrachtgevers van Vermaat Groep met verantwoordelijkheid voor de service- en operational excellence en de P&L. Zijn kennis, ervaring, netwerk en energie gaat hij nu inzetten om voor andere hospitality organisaties en ondernemers het verschil te maken en hun organisaties verder te brengen.

Matthijs van Schaik licht zijn keuze toe: “Ik heb vele jaren ervaring opgedaan tin de hotellerie en de hospitality branche op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Hierin heb ik mij altijd als ondernemer in dienst binnen die organisaties opgesteld. Nu heb ik de kans om als onderdeel van Firstmate ondernemers, ontwikkelaars, vastgoedpartijen en leveranciers te adviseren en te begeleiden bij het bereiken van hun ambities. Ik focus me in mijn nieuwe rol met voornamelijk op inspiratie, efficiëntie conceptontwikkeling, rentabiliteit en strategische adviestrajecten binnen de vastgoed, horeca en leisure branche. De reden dat ik voor Firstmate kies is dat ik dezelfde passie en gedrevenheid ervaar voor Hospitality en met mijn komst kunnen we samen doorbouwen aan de toekomst.

Michiel van Noort, eigenaar van Firstmate, is blij met de komst van Matthijs: “De collega’s bij Firstmate hebben allemaal met hun voeten in de klei van de hospitality branche gestaan en dit draagt bij aan de kwaliteit van de adviezen die wij geven op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Met de komst van Matthijs en de persoonlijkheid, kennis en ervaring die hij meebrengt maken we weer een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze ambitieuze adviesorganisatie. Met de komst van Matthijs en zijn relevante kennis en ervaring van de leisure, catering en vastgoedbranche, kunnen wij de volgende stap in de ontwikkeling van onze adviesorganisatie realiseren. Matthijs zal zich voornamelijk gaan bezighouden met conceptontwikkeling en strategische adviestrajecten voor onze opdrachtgevers.”

Over Firstmate

Firstmate heeft specialistische kennis van de horeca, foodservice en leisurebranche en zet deze in voor vastgoed partijen en ondernemers, bedrijven, organisaties en instellingen die hierin actief zijn of hieraan zijn verbonden. Wij onderzoeken, adviseren, ontwikkelen concepten en begeleiden partijen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dit doen wij o.a. door de inzet van onze deskundige adviseurs, ervaren interim- & projectmanagers en door gebruik te maken van ons grote relevante netwerk van ondernemers en toeleveranciers.

Over Matthijs van Schaik

  • Geboren 1981 te Leiden;
  • IHM Stenden University;
  • Locatie start-ups van de foodoutlets van oa; Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum;
  • Verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling, doorontwikkeling en aansturing van toonaangevende leisure locaties als Circuit Zandvoort, Spoorwegmuseum, Nationaal Militair Museum, Designer Outlet Roosendaal, Duinrell;
  • Ervaring met verschillende franchise formules waaronder La Place, Frites Atelier, Illy;
  • Allround Hotel ervaring op STO-niveau.

Meer informatie?
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Michiel van Noort via 035-6317582 of via info@firstmate.nl

Matthijs van Schaik naar Firstmate