IMG_0103

31 augustus 2022

Nieuw beheerderskoppel voor Landgoed Noorderheide.

Landgoed Noorderheide is eigendom van Stichting Elise Mathilde Fonds die zich inzet voor maatschappelijke initiatieven en voor sociale en ideële instellingen.

Sinds 1 september beheren Thijs Punte en Roos Hijmans het semi-besloten Landgoed Noorderheide, eigendom van Stichting Elise Mathilde Fonds. Naast het beheer zetten Thijs en Roos hier ook hun ruime kennis en ervaring in het hoger segment van de hospitality branche in om het verblijf van de gasten van Landgoed Noorderheide onvergetelijk te maken.

Landgoed Noorderheide, gelegen in Vierhouten op de Veluwe, is eigendom van Stichting Elise Mathilde Fonds. De stichting zet zich in voor maatschappelijke initiatieven en instellingen die een algemeen sociaal, cultureel of ideëel doel nastreven.

‘’Wij voelen ons bevoorrecht dat we op Landgoed Noorderheide mogen werken én wonen. Elke keer als we door het landgoed of door de omliggende natuur wandelen ontdekken we iets nieuws en ontstaan er nieuwe ideeën. We laten ons inspireren door de natuur en proberen alle faciliteiten van het landgoed te benutten om onze gasten in de watten te leggen. We kijken uit naar de toekomst!’’

Thijs Punte en Roos Hijmans, beheerders Landgoed Noorderheide

Noorderheide is in 1939-1940 gebouwd door architect F.A. Eschauzier in opdracht van D.G. van Beuningen. Tot begin 2008 hebben nazaten van D.G. van Beuningen in het landhuis gewoond. Inmiddels is het landhuis Noorderheide plus de bijbehorende tuinen een rijksmonument.

In de periode 2009/2010 is het dak van het landhuis vernieuwd, het interieur gerenoveerd en meubilair aangeschaft dat het huis weer volledig zijn oorspronkelijke sfeer heeft teruggegeven. Noorderheide beschikt over een bijzondere zitkamer met een weids uitzicht over de heide. Het gehele landhuis volgt volledig de stijl van de architectuur, met veel oog voor detail. 

Op het landgoed, dat is omgeven door prachtige natuur, staan ondermeer een authentiek landhuis en enkele bijgebouwen. Op de 18 hectare grond komen moeflons voor, een wilde schapensoort uit het Middelandse-Zeegebied.

‘’De zoektocht naar een nieuw beheerderspaar was een intensief proces. Gelukkig kon Firstmate ons hierin goed begeleiden. Inmiddels zijn Roos en Thijs sinds 1 september begonnen als beheerderspaar en wij als stichtingsbestuur zijn heel blij met hun expertise, enthousiasme en persoonlijkheden.’’

Albertien van der Hoeven, Bestuurder Stichting Elise Mathilde Fonds

Firstmate heeft in opdracht van Stichting Elise Mathilde Fonds de werving- en selectie van het nieuwe beheerderskoppel begeleid. Een functie die erg gewild bleek: maar liefst 240 koppels reageerden op deze duo-functie. Na verschillende selectierondes en locatiebezoeken heeft de selectiecommissie in juli uit alle sollicitaties het best passende koppel kunnen kiezen. Thijs en Roos hebben inmiddels hun eerste gasten al mogen ontvangen.

Amalialaan 126
3743 KJ Baarn

info@firsmate.nl
035-6317582