Green Key Charme Hotels en Firstmate

2023

Charme Hotels

Begeleiding Green Key Certificaat t.b.v. Charme Hotels

“Begeleid een aantal hotels die zijn aangesloten bij ‘Charme Hotels’ bij het behalen van het duurzaamheidscertificaat ‘Green Key’.”

Charme Hotels brengt gedreven hoteliers samen die, met behoud van hun eigen identiteit, streven naar een nog succesvollere toekomst. Op dit moment zijn er 22 hotels aangesloten bij Charme Hotels, gelegen op prachtige locaties in sfeervolle steden en bijzondere plaatsen in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Charme Hotels heeft de ambitie om zoveel mogelijk hotels te verduurzamen met het Green Key duurzaamheidskenmerk.

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector in Nederland. Green Key bevordert duurzaamheid in de gastvrijheidssector en vermindert diens impact op het milieu. Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema’s en doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

 

 

Firstmate begeleidt de hotels van Charme Hotels bij het verkrijgen van het duurzaamheidskenmerk. Voor elke locatie wordt een 0-meting uitgevoerd om een plan van aanpak te ontwikkelen. Dit plan wordt vervolgens stap voor stap doorlopen en gemonitord onder begeleiding van Firstmate. Zodra de hotels voldoen aan de minimale norm voor niveau brons, zilver en/of goud (afhankelijk van de ambitie vanuit het hotel), wordt de verantwoordelijkheid overgedragen aan het hotel voor de keuring door de keurmeester. Firstmate heeft ondertussen al 3 hotels begeleidt in dit traject.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk