sHeerenloo en Firstmate

2022

's Heeren Loo

Conceptontwikkeling en Implementatie ’s Heeren Loo

“Onderzoek hoe het horecaconcept van Restaurant Puur in Amersfoort, Grand Café Alleman in Harderwijk en Prins Heerlijk in Nijkerk maximaal kunnen bijdragen aan de doelstellingen van ’s Heeren Loo. Beoordeel de bedrijfseconomische haalbaarheid per locatie en voer samen met het personeel veranderingen door voor een duurzame en gegarandeerde dienstverlening.”

’s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland. Hiervoor biedt ’s Heeren Loo onder andere plekken aan voor begeleid wonen, hulp voor thuis en dagbesteding. Dagbesteding wordt aangeboden in de vorm van allerlei werkzaamheden en activiteiten op verschillende locaties. Op die manier wordt er ook dagbesteding aangeboden in horecaoutlets. Voorbeelden van deze outlets zijn Restaurant Puur welke is gevestigd op de begane grond van het hoofdkantoor in Amersfoort, Grand Café Alleman in Harderwijk en Prins Heerlijk in Nijkerk. 

’s Heeren Loo heeft aangegeven dat een professionaliseringsslag in de dienstverlening essentieel is voor de hele organisatie. Aangezien de horeca voornamelijk wordt beheerd door zorgmanagers, is het cruciaal dat deze gemakkelijk aan te sturen is voor zowel managers als medewerkers, met het oog op de kwaliteit van de dagbesteding. Firstmate is gevraagd om te adviseren door een Horecablueprint te ontwikkelen voor de horeca op de locaties in Amersfoort, Harderwijk en Nijkerk.

 

Deze Horecablueprint omvat een analyse van de huidige situatie op de locaties, de wensen en behoeften van het bestuur en de locatieverantwoordelijken, en de actuele marktontwikkelingen. Firstmate heeft niet alleen de ontwikkeling van de Horecablueprint voor Restaurant Puur, Grand Café Alleman en Prins Heerlijk verzorgd, maar ook de bedrijfseconomische haalbaarheid van de horecaconcepten doorgerekend en de implementatie op deze locaties begeleid.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk