Bij Firstmate creëren we toekomstbestendige visies op horeca en leisure die gebieden en gebouwen tot leven brengen. Door een diepgaande analyse van de locatie, trends en behoeften van bewoners, bezoekers en gebruikers, ontwikkelen we onderscheidende visies die resulteren in hospitality concepten die perfect aansluiten bij de identiteit en behoeften van de omgeving.
Bij Firstmate helpen we vastgoedpartijen en horeca- en leisure organisaties om baanbrekende concepten te ontwikkelen die het verschil maken. Wij vertalen uw visie naar een innovatieve, haalbare en winstgevende realiteit. Of het nu gaat om een restaurant, catering, een uniek hotel of een vernieuwend leisureconcept, we zorgen ervoor dat uw aanbod altijd relevant is en inspeelt op de wensen van de moderne consument.
Bent u een ondernemer in de horeca of leisure branche, een organisatie met horeca in eigen beheer of een facilitaire of vastgoedpartij die cateringdiensten in een pand wil realiseren? Dan is onze begeleiding bij de realisatie hiervan precies wat u nodig heeft!
In een wereld die continu verandert, is het essentieel om een heldere visie te hebben én deze stevig te verankeren. Of u nu een gemeente bent die een levendig stadscentrum wil ontwikkelen, een vastgoedpartij die zoekt naar rendement én maatschappelijke waarde, of een horecaonderneming die voorop wil blijven lopen – visieborging is de sleutel tot succes.
Bij Firstmate begrijpen we dat gebieds- en vastgoedontwikkelingen unieke kansen én uitdagingen bieden. Gebieden en gebouwen moeten naadloos inspelen op de behoeften van gebruikers binnen woon-, werk-, leer-, zorg- en vrijetijdsomgevingen. Horeca- en leisureconcepten spelen hierbij een sleutelrol: ze brengen levendigheid, sociale verbinding, creëren hiermee een prettige verblijfsomgeving en vormen de basis voor langdurig succes.
Dankzij onze uitgebreide kennis van de commerciële horeca- en cateringbranche én onze bewezen procesmatige aanpak, zorgen wij ook voor de perfecte match met de juiste marktpartijen. Daarnaast begeleiden wij u bij de implementatie en de borging gedurende de contractperiode, zodat advies werkelijkheid wordt en uw project het succes bereikt dat het verdient.
Bij Firstmate ondersteunen we ondernemers en organisaties in de horeca en leisure bij het realiseren van hun ambities. Of het nu gaat om het tot leven brengen van een eerste horecaconcept, het ontwikkelen van een onderscheidende formule of het optimaliseren van dagelijkse bedrijfsvoering – wij staan voor u klaar.
“Ontwikkel een Hospitality Blueprint voor een nieuwe franchiseformule gericht op eat-in, takeout en bezorging met Indonesische en Surinaamse gerechten die in meerdere steden door heel Nederland geopend kan worden.”
Over Roots
In opdracht van twee initiatiefnemers ontwikkelde Firstmate een nieuw concept: Roots. Roots is een fastservice concept dat gerechten uit de Surinaamse en Indonesische keuken serveert. In principe zijn de gerechten bij Roots allemaal vegetarisch maar zijn ze óók te bestellen met vlees (of kip of vis).
In 2021 startten drie ondernemers aan hun droom: het opzetten van een horecazaak die Aziatische/Zuid-Amerikaanse gerechten serveert en bezorgt, met als doel: een franchiseformule opzetten. Firstmate is door de ondernemers gevraagd om hen te begeleiden, te beginnen bij het begin: het ontwikkelen van een concept op basis van onderzoek dat landelijk uitgerold kan worden.
Om tot een passend concept te komen heeft Firstmate allereerst een strategische sessie georganiseerd met de ondernemers om de kaders waar het concept aan moet voldoen vast te stellen. Vervolgens heeft Firstmate op basis van onderzoek bepaald op welke behoeftes van welke doelgroepen en welke trends en ontwikkelingen het concept aan dient te sluiten en heeft Firsmate onderzoek gedaan naar het huidige aanbod in de markt. Deze gegevens zijn geanalyseerd en op basis van deze analyse heeft Firstmate de Hospitality Blueprint van Roots ontwikkelt. Dit is een blauwdruk van het concept, waar alle onderdelen van het concept in zijn uitgewerkt, zijnde: de conceptomschrijving, een globale uitwerking van de menukaart, maar ook de organisatiestructuur en de financiële haalbaarheid. Om deze haalbaarheid te meten heeft Firstmate een prognose opgesteld voor de eerste locatie, en de eerste 5 locaties.
Vervolgstappen van deze conceptontwikkeling (kunnen) zijn:
Om te bepalen in welke steden en op welke locaties in deze steden een Roots concept het best passend is.
Begeleiding tot en met de opening van de eerste locatie
Het opzetten en begeleiden naar een franchisestructuur
Om vervolgens te begeleiden bij het aantrekken van investeerders
Neem contact op met Michiel
Hier delen we inspirerende ideeën, concepten en praktische tips om jouw visie te realiseren en projecten naar een hoger niveau te tillen.