Roots en Firstmate

2024

Roots

Conceptontwikkeling Franchiseformule Roots

“Ontwikkel een Hospitality Blueprint voor een nieuwe franchiseformule gericht op eat-in, takeout en bezorging met Indonesische en Surinaamse gerechten die in meerdere steden door heel Nederland geopend kan worden.”

In opdracht van twee initiatiefnemers ontwikkelde Firstmate een nieuw concept: Roots. Roots is een fastservice concept dat gerechten uit de Surinaamse en Indonesische keuken serveert. In principe zijn de gerechten bij Roots allemaal vegetarisch maar zijn ze óók te bestellen met vlees (of kip of vis).

In 2021 startten drie ondernemers aan hun droom: het opzetten van een horecazaak die Aziatische/Zuid-Amerikaanse gerechten serveert en bezorgt, met als doel: een franchiseformule opzetten. Firstmate is door de ondernemers gevraagd om hen te begeleiden, te beginnen bij het begin: het ontwikkelen van een concept op basis van onderzoek dat landelijk uitgerold kan worden.

Om tot een passend concept te komen heeft Firstmate allereerst een strategische sessie georganiseerd met de ondernemers om de kaders waar het concept aan moet voldoen vast te stellen. Vervolgens heeft Firstmate op basis van onderzoek bepaald op welke behoeftes van welke doelgroepen en welke trends en ontwikkelingen het concept aan dient te sluiten en heeft Firsmate onderzoek gedaan naar het huidige aanbod in de markt. Deze gegevens zijn geanalyseerd en op basis van deze analyse heeft Firstmate de Hospitality Blueprint van Roots ontwikkelt. Dit is een blauwdruk van het concept, waar alle onderdelen van het concept in zijn uitgewerkt, zijnde: de conceptomschrijving, een globale uitwerking van de menukaart, maar ook de organisatiestructuur en de financiële haalbaarheid. Om deze haalbaarheid te meten heeft Firstmate een prognose opgesteld voor de eerste locatie, en de eerste 5 locaties.

Vervolgstappen van deze conceptontwikkeling (kunnen) zijn:

  1. Een vestigingsplaatsonderzoek

Om te bepalen in welke steden en op welke locaties in deze steden een Roots concept het best passend is.

  1. Operationele begeleiding

Begeleiding tot en met de opening van de eerste locatie

  1. Detailleringsfase

Het opzetten en begeleiden naar een franchisestructuur

  1. Het opstellen van een pitchdeck

Om vervolgens te begeleiden bij het aantrekken van investeerders

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk