Van Hier Wieskamp

2019

Camping 't Wieskamp

Conceptontwikkeling Horeca Camping ’t Wieskamp

Voor Camping ’t Wieskamp ontwikkelden wij het restaurantconcept Van Hier met maximale operationele efficiëntie zonder in te leveren op persoonlijke gastvrijheid.”

In 2019 was het moment voor de ondernemers van Camping ’t Wieskamp om de horeca van de camping weer in eigen beheer te gaan uitvoeren. Voordat zij deze definitieve keuze maakten, wilden zij eerst inzicht krijgen in welk type horecaconcept het beste aansloot bij hun wensen voor o.a. een gestandaardiseerde menukaart, het niet afhankelijk zijn van (dure) koks en de integratie van de font office en de winkel tot 1 integraal hospitality concept. Dit concept diende tevens aan te sluiten bij de wensen uit de door hun geselecteerde doelgroep ‘Ingetogen Aqua’ uit het BSR-Model en de doelgroepen uit de directe omgeving van de camping.

Gelijktijdig hadden de ondernemers plannen om het gehele centrale paviljoen te verbouwen tot een multifunctioneel gebouw waar bovengenoemde faciliteiten, wellicht aangevuld met nieuwe, een plaats konden krijgen. Het doel was om een up-to-date totaalproduct te bieden voor de steeds kritischer wordende doelgroep en om synergievoordelen te behalen tussen de verschillende faciliteiten in o.a. personeelsinzet en ruimtegebruik.

Firstmate heeft in nauwe samenwerking met de ondernemers, op basis van onderzoek en trendtours naar best practises, het hospitality concept Van Hier ontwikkeld met maximale operationele efficiëntie en zonder in te leveren op persoonlijke gastvrijheid als uitgangspunten. Ook hebben wij begeleid bij het functionele en esthetische ontwerp van het paviljoen.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk