Rijksvastgoedbedrijf en Firstmate

2024

Rijksvastgoedbedrijf

Conceptontwikkeling Rijkskantoor Arnhem

“Ontwikkel een onderscheidend horecaconcept voor zowel de eerste als de tweede verdieping van het Rijkskantoor in Arnhem, dat toegankelijk is voor zowel de medewerkers van het pand als externe bezoekers.”

Aan de Renssenstraat 17-18 en het Stationsplein-West 30 in Arnhem, is een gemeentelijk monumentaal Rijkskantoor gesitueerd van het Rijksvastgoedbedrijf met de Belastingdienst als facilitaire dienstverlener. Het huidige Rijkskantoor wordt de komende jaren verbouwd naar een hedendaags kantorenpand waarbij meerdere overheidsinstanties gehuisvest worden.

Binnen het Rijkspand dient een onderscheidend horecaconcept op zowel de eerste als de tweede verdieping te worden gerealiseerd. Met respectievelijk circa 200 m2 en 245 m2 aan beschikbare ruimte, exclusief keuken- en opslagfaciliteiten, wordt beoogd om zowel de medewerkers van het pand als externe bezoekers te voorzien van eten- en drinken tijdens kantooruren.

Firstmate is door het Rijksvastgoedbedrijf benaderd om de conceptontwikkeling uit te voeren voor de beschikbare horecaruimten binnen het Rijkskantoor, passend binnen de ontwikkelkaders en binnen de wensen en behoeften van de gebruikers. In vervolg hierop wenst het Rijksvastgoedbedrijf inzicht in de bedrijfseconomische haalbaarheid hiervan.

Na een grondige analyse van de gebruikersbehoeften en markttrends zijn twee unieke horecaconcepten ontwikkeld die perfect aansluiten bij de doelstellingen van het Rijksvastgoedbedrijf en de Belastingdienst. Momenteel ligt de focus op het verkrijgen van de benodigde vergunningen voor de realisatie van het nieuwe Rijkspand, tezamen met de implementatie van deze horecaconcepten.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk