Bij Firstmate creëren we toekomstbestendige visies op horeca en leisure die gebieden en gebouwen tot leven brengen. Door een diepgaande analyse van de locatie, trends en behoeften van bewoners, bezoekers en gebruikers, ontwikkelen we onderscheidende visies die resulteren in hospitality concepten die perfect aansluiten bij de identiteit en behoeften van de omgeving.
Bij Firstmate helpen we vastgoedpartijen en horeca- en leisure organisaties om baanbrekende concepten te ontwikkelen die het verschil maken. Wij vertalen uw visie naar een innovatieve, haalbare en winstgevende realiteit. Of het nu gaat om een restaurant, catering, een uniek hotel of een vernieuwend leisureconcept, we zorgen ervoor dat uw aanbod altijd relevant is en inspeelt op de wensen van de moderne consument.
Bent u een ondernemer in de horeca of leisure branche, een organisatie met horeca in eigen beheer of een facilitaire of vastgoedpartij die cateringdiensten in een pand wil realiseren? Dan is onze begeleiding bij de realisatie hiervan precies wat u nodig heeft!
In een wereld die continu verandert, is het essentieel om een heldere visie te hebben én deze stevig te verankeren. Of u nu een gemeente bent die een levendig stadscentrum wil ontwikkelen, een vastgoedpartij die zoekt naar rendement én maatschappelijke waarde, of een horecaonderneming die voorop wil blijven lopen – visieborging is de sleutel tot succes.
Bij Firstmate begrijpen we dat gebieds- en vastgoedontwikkelingen unieke kansen én uitdagingen bieden. Gebieden en gebouwen moeten naadloos inspelen op de behoeften van gebruikers binnen woon-, werk-, leer-, zorg- en vrijetijdsomgevingen. Horeca- en leisureconcepten spelen hierbij een sleutelrol: ze brengen levendigheid, sociale verbinding, creëren hiermee een prettige verblijfsomgeving en vormen de basis voor langdurig succes.
Dankzij onze uitgebreide kennis van de commerciële horeca- en cateringbranche én onze bewezen procesmatige aanpak, zorgen wij ook voor de perfecte match met de juiste marktpartijen. Daarnaast begeleiden wij u bij de implementatie en de borging gedurende de contractperiode, zodat advies werkelijkheid wordt en uw project het succes bereikt dat het verdient.
Bij Firstmate ondersteunen we ondernemers en organisaties in de horeca en leisure bij het realiseren van hun ambities. Of het nu gaat om het tot leven brengen van een eerste horecaconcept, het ontwikkelen van een onderscheidende formule of het optimaliseren van dagelijkse bedrijfsvoering – wij staan voor u klaar.
“Onderzoek de haalbaarheid van Bistro de Bock in Woerden en bepaal of het concept en de exploitatie voldoende inspelen op de markt, de omgeving en de trends en ontwikkelingen om op lange termijn succesvol te zijn.”
Een nieuwe bistro openen
In april 2022 waren twee ervaren horecaondernemers uit Woerden van plan om Bistro de Bock aan de Kazerne 7 te openen. Firstmate is gevraagd om de onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek uit te voeren, ten behoeve van de financiering voor de realisatie van dit restaurant.
De bistro zal 70 zitplaatsen binnen en 100 zitplaatsen buiten hebben en vanaf 17.00 uur geopend zijn voor zowel borrels als diners.
Om de haalbaarheid van het restaurant te kunnen bepalen, heeft Firstmate onafhankelijk onderzoek gedaan naar de markt, zijn de ondernemers beoordeeld op de benodigde competenties voor het exploiteren van een restaurant en heeft Firstmate op basis hiervan een exploitatieprognose voor de eerste drie jaar van de onderneming opgesteld en getoetst aan de financiële parameters die vanuit de ondernemers zijn vastgesteld.
De marktscan omvatte aspecten zoals locatie, vraag, aanbod, en trends en ontwikkelingen. De locatie werd beoordeeld op passantenstromen, bevolkingsdichtheid, zichtbaarheid en bereikbaarheid.
De vraag werd geanalyseerd op basis van doelgroepen in het verzorgingsgebied en hun aanwezigheid, evenals prognoses voor de komende tien jaar. Het aanbod werd geëvalueerd aan de hand van de horecadichtheid en concurrentie op basis van het concept. Daarnaast werden maatschappelijke, regionale en horeca-gerelateerde trends en ontwikkelingen onderzocht en beoordeeld op hun impact op het concept.
Vanuit de exploitatieprognose kwam een positief resultaat naar voren. Het advies van Firstmate was dus positief voor de financiering van het restaurant op deze locatie.
Bistro de Bock heeft in oktober 2022 zijn deuren geopend.
Neem contact op met Michiel
Hier delen we inspirerende ideeën, concepten en praktische tips om jouw visie te realiseren en projecten naar een hoger niveau te tillen.