Los Cosmos Leiden Haalbaarheidsonderzoek Firstmate

2023

Los Cosmos Leiden

Haalbaarheidsonderzoek Los Cosmos Leiden

“Voer een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek uit naar de realisatie en exploitatie van een modern Spaans restaurant aan de Aalmarkt in Leiden.”

Los Cosmos Leiden Haalbaarheidsonderzoek Firstmate

In september 2023 waren twee ervaren horecaondernemers uit Leiden voornemens om restaurant Los Cosmos, een Spaans all-day concept in het centrum van Leiden te openen. Firstmate is gevraagd om de onafhankelijke omzettoetsing uit te voeren, ten behoeve van de financiering voor de realisatie van dit concept.

Los Cosmos Leiden Haalbaarheidsonderzoek Firstmate

Om een realistische omzet te kunnen bepalen, heeft Firstmate door middel van een marktscan de haalbaarheid van het concept van Los Cosmos in Leiden geanalyseerd. De marktscan omvatte de aspecten locatie, vraag, aanbod, en trends en ontwikkelingen. De locatie werd beoordeeld op passantenstromen, bevolkingsdichtheid en bereikbaarheid. De vraag omvatte de doelgroepen in het verzorgingsgebied en hun aanwezigheid, evenals prognoses voor de komende tien jaar. Zowel de particuliere als zakelijke markt werden hierbij meegenomen, met aandacht voor de aansluiting op het concept van Los Cosmos.

Het aanbod werd geëvalueerd aan de hand van horecadichtheid en concurrentie op basis van het concept. Daarnaast werden maatschappelijke, regionale en horeca-gerelateerde trends en ontwikkelingen onderzocht en beoordeeld op hun invloed op het concept.

Op basis van deze analyse heeft Firstmate een omzetprognose opgesteld, waaruit een positief resultaat naar voren kwam. Het advies van Firstmate was dus positief voor de financiering van het concept op deze locatie.

Met deze bevindingen zal Los Cosmos naar verwachting haar deuren openen in mei 2024.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk