Paresto en Firstmate

2024

Paresto

Inspiratiesessie Paresto – Defensie

“Inspireer de evenementenmanagers van Paresto over de trends in de evenementencatering en hoe de branche omgaat met de wet- en regelgeving met betrekking tot single-use plastics tijdens grootschalige evenementen.”

Paresto is als inhouse cateraar bij Defensie verantwoordelijk voor het verzorgen van de catering in vredesomstandigheden voor ca. 80 locaties. Op grote cateringlocaties staan cateringmanagers klaar om zelfstandig banquetingactiviteiten en evenementen te organiseren. Voor grootschalige evenementen, zoals de Vierdaagse van Nijmegen, Veteranendag, commando-overdrachten en diverse sportdagen, wordt doorgaans een evenementenmanager ingeschakeld, waardoor de locaties worden ontlast.

Paresto heeft Firstmate benaderd om in eerste instantie de evenementenmanagers te voorzien van inzichten over de wetgeving omtrent single-use plastics (SUP) en hoe hieraan te voldoen, evenals om hen op de hoogte te brengen van de actuele trends binnen evenementencatering.

Na een grondig marktonderzoek en analyse van de belangrijkste trends binnen de evenementencatering heeft Firstmate de evenementencateraars binnen Defensie geïnspireerd met nieuwe kennis over de huidige ontwikkelingen in de branche, de mogelijkheden voor duurzame evenementencatering, informatie over SUP-wetgeving en praktische voorbeelden van hoe hiermee om te gaan als evenementencateraar. De sessie werd afgesloten met het bespreken van relevante dilemma’s om de discussie te stimuleren en tot een nog beter inzicht te komen.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk