3

2020

Gemeente Arnhem

Marktruimte onderzoek hotelmarkt in Arnhem

“Is er marktruimte voor de 100 logeerkamers en welke (mogelijke) invloed heeft deze ontwikkeling op het bestaande, reguliere hotelaanbod in de regio Arnhem?”

Zorginstelling Pleyade en Projectontwikkelaar Van der Valk Investments waren in 2020 gestart om in Arnhem-Zuid een ambitieuze ontwikkeling te realiseren waar de realisatie van een zorghotel, aanvullende zorgfuncties en buurt ondersteunende functies geïntegreerd zijn. Het zorghotel is onderdeel van het project ‘Pleynkwartier’ en voorziet in 100 zorg gerelateerde hotelkamers en kunnen tevens ingezet worden voor leisure gasten.

Omdat er tijdens gesprekken met de gemeente Arnhem vanwege beelden en aannames rondom tijdelijk verblijf op de locatie Pleynkwartier een connectie is ontstaan met de horecavisie van de gemeente Arnhem,  had de gemeente behoefte om inzicht te krijgen in de effecten van deze toevoeging op de bestaande hotelmarkt en heeft Firstmate gevraagd om de marktruimte voor de ontwikkeling van deze 100 logeerkamers te bepalen en inzicht te geven welke (mogelijke) invloed deze ontwikkeling heeft op het bestaande, reguliere hotelaanbod in de regio Arnhem. First Mate heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de marktruimte voor zorghotelkamers en de mogelijke invloed die deze hebben op de bestaande hotelmarkt in Arnhem. Hiervoor is de situatie in de huidige hotelmarkt inzichtelijk gemaakt, zijn er toekomstprojecties gemaakt en zijn de effecten van de toevoeging van de 100 hotelkamers doorgerekend. De ontwikkeling van het ‘Pleynkwartier’ is momenteel in de realisatie-fase (Q2-2022).

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk