Stayokay-Amsterdam-Oost

2022

Stayokay Hostels

Strategieontwikkeling voor Stayokay Hostels

“Ontwikkel de strategie van Stayokay Hostels in nauwe samenwerking met het managementteam .”

Stayokay is een purpose gedreven hostelketen met hostels in de stad en in het buitengebied, op de meest bijzondereplekken. Van kasteel tot kubuswoning en van hartje stad tot op het wad.  Stayokay zorgt voor een comfortabele basis met alles wat de gasten nodig hebben. Stayokay is zich bewust van de mensen en wereld om ons heen en werkt daarom elke dag aan een sociaal en duurzaam verblijf. Om ook in de toekomst relevant te blijven, is in 2022 de behoefte ontstaan om de strategie tegen het licht te houden en waar nodig, aan te scherpen.

Firstmate heeft voor deze uitdagende opdracht gekozen voor een hybride aanpak waarbij een duidelijke proceslijn gevolgd wordt en gelijktijdig ruimte bleef voor aanvullende verdiepingsessies op thema’s en onderwerpen die gedurende het proces aan de oppervlakte kwamen. In nauwe samenwerking met het managementteam en in afstemming met de raad van toezicht zijn stakeholder sessies gehouden en is het ‘waarom’ van Stayokay geactualiseerd. Op basis van deze uitkomsten en inzichten in de marktontwikkelingen binnen de hotel- en hostelbranche, zijn nieuwe product/markt combinaties ontwikkeld. Vervolgens is een aantal scenario’s opgesteld die financieel zijn doorgerekend.

Firstmate heeft tevens een organisatiestructuur opgezet die past bij de ambities van Stayokay. Ook is een roadmap voor realisatie van de strategie gemaakt waarmee deze gefaseerd gerealiseerd kan worden.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk