Airoffices hospitality concept Firstmate

2023

Schroders Capital en NEOO

Conceptontwikkeling & Matchmaking Air Offices

“Ontwikkel een Hospitality Blueprint voor de hospitality outlets van AIR offices Rotterdam, voer de werving en selectie uit voor de meest geschikte exploitant en begeleid het implementatieproces van deze hospitalityconcepten en de exploitant.”

Airoffices hospitality concept Firstmate

AIR offices is een multifunctioneel gebouw aan het Beursplein midden in Rotterdam. Het is ontwikkeld door Schroders capital en NEOO. Met slimme innovaties en de nieuwste (klimaat) technologie is een optimaal gezonde omgeving om te werken, winkelen en ontspannen gecreëerd. Het pand is BREAMM en WELLgold gecertificeerd. De locatie heeft twee hospitality outlets, waaronder het centrale Atrium op de eerste verdieping en het exclusieve AIR Skyline paviljoen met terras en spectaculair uitzicht over de binnenstad.

AIR offices beslaat een totaal vloeroppervlak van ongeveer 20.000m2, verdeeld over zes verdiepingen, met kantoorruimten en vergaderzalen. Om te voorzien in de behoeften van de toekomstige gebruikers op het gebied van eten en drinken, kreeg Firstmate de opdracht om de conceptontwikkeling en realisatie van de hospitality outlets in zowel het Atrium als het skyline paviljoen uit te voeren. De exploitatie van de hospitality outlets wordt ook beïnvloed door de WELLgold certificering, wat is meegenomen in de conceptontwikkeling.

Firstmate heeft de richtlijnen voor de conceptuele invulling vastgesteld en persona’s gecreëerd van de toekomstige gebruikers, waarbij hun behoeften en wensen met betrekking tot eten en drinken op kantoor centraal stonden. Op basis van duurzaamheid en de mogelijkheden van het pand zijn de definitieve concepten verder ontwikkeld en financieel doorgerekend.

Nadat de conceptuele invulling was afgerond, kon Firstmate beginnen met het wervings- en selectieproces van de meest geschikte exploitant. Hierbij heeft Firstmate een tender uitgezet om eerst inzicht te krijgen in hoe de opdracht het meest aantrekkelijk kon worden gepresenteerd aan de markt, en welke informatie nodig was voor potentiële inschrijvers. De tender bestond uit drie stappen: voorbereiding, uitvoering en contractering.

Na de contractering blijft Firstmate betrokken tijdens de implementatieperiode, om de opdrachtgever volledig te ondersteunen en ontzorgen gedurende deze fase.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk