huis-op-zuid-low-res

2020

Synchroon

Conceptontwikkeling horeca Huis op Zuid in Rotterdam

“Bepaal de haalbaarheid van een commerciële horeca ontwikkeling in de commerciële plint van de ontwikkeling Huis op Zuid van Synchroon.”

Het Huis op Zuid aan de Laan op Zuid in Rotterdam wordt een nieuw multifunctioneel gebouw met sport- en zwemfaciliteiten, woonappartementen en een commerciële plint. Het nieuwe gebouw heeft een sleutelfunctie in het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ). Het verbindt de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid. Het biedt huidige en toekomstige bewoners van Rotterdam Zuid optimale mogelijkheden en kansen om te sporten, wonen en/of ondernemen.

Op de begane grond van het Huis op Zuid is een commerciële plint met horecabestemming voorzien. Ontwikkelaar Synchroon heeft echter twijfels of horeca de juiste invulling is en hoe het functioneel ontwerp zou moeten worden om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Firstmate is gevraagd om vast te stellen welk horeca concept past binnen de gestelde functionele en technische kaders, de aanwezige doelgroepen en de markt ontwikkelingen. In vervolg hierop wenst Synchroon inzicht in de bedrijfseconomische haalbaarheid en de huurwaarde per vierkante meter. Ook heeft Firstmate een functioneel en technisch ontwerp opgeleverd ten behoeve van het overkoepelende ontwerp van het gebouw.

Op basis van deze werkzaamheden is een bestendig horecaconcept ontwikkelt en is een marktverkenning uitgevoerd om tot een matchmaking te komen. Hieruit zijn verschillende geïnteresseerde horeca partijen gekomen die in een vervolgstadium hun ideeën gaan concretiseren.

Voor deze case hebben we samen gewerkt het

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk