Een aantal projecten
waar we trots op zijn.

Enkele projecten uitgelicht waaraan wij met veel passie hebben gewerkt. Projecten die vanuit zowel vastgoed als exploitatie perspectief benaderd zijn en die verschillende expertises verlangen van het team van Firstmate.

Conceptontwikkeling Foodmarket Merwede

De Stadstuin heeft de mogelijkheid om in het voormalig fietsdepot, dat onderdeel is van de herontwikkeling van Merwede, de programmatische invulling te verzorgen. De ambitie is om hier een bruisende plek met een markthal, horeca, ambachten en creatieve bedrijvigheid van te maken. Firstmate verzorgde de conceptontwikkeling.

Visieontwikkeling catering tbv. ministeries in Den Haag

FMHaaglanden is de facilitaire dienstverlener voor de ministeries en rijksoverheidsgebouwen in Den Haag. In voorbereiding op de aanbesteding van de catering dienstverlening, was er een behoefte aan een visie op eten en drinken die aansluit op de Rijksdoelstellingen en de ambities van FMHaaglanden.

Conceptontwikkeling & Matchmaking Holenkwartier

Firstmate heeft een onderzoek gedaan naar de ontwikkelkaders, wensen en ambities van de projectontwikkelaar, de Gemeente Hoorn en de toekomstige bewoners en heeft toekomstbestendige concepten ontwikkeld voor de commerciële meters die in de oude Philips Fabriek voorzien zijn. Hierna is de matchmaking op basis van co-creatie gestart.

Marktruimte onderzoek hotelmarkt in Arnhem

Voor de Gemeente Arnhem heeft Firstmate een onderzoek uitgevoerd om de volgende onderzoeksvraag te beantwoorden: ‘Is er marktruimte voor de toevoeging van 100 logeerkamers in het Pleynkwartier en welke (mogelijke) invloed heeft deze ontwikkeling op het bestaande, reguliere hotelaanbod in de regio Arnhem?’

Conceptontwikkeling horeca Huis op Zuid in Rotterdam

Firstmate heeft de conceptontwikkeling uitgevoerd voor de commerciële ruimtes van ‘Huis op Zuid’ in opdracht van ontwikkelaar Synchroon. De basis voor deze ontwikkeling wordt gevormd door inzicht in de behoeftes van de bewoners populatie in het zich sterk ontwikkelende stadsdeel Rotterdam-Zuid.

Strategieontwikkeling voor Stayokay Hostels

Stayokay Hostels is een purpose-driven hostelorganisatie die midden in de samenleving staat. Mede vanwege de sterk veranderende marktomstandigheden had de organisatie behoefte om haar strategie tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen. Firstmate begeleidde dit traject en ontwikkelde de implementatie roadmap.

Aanbesteding bedrijfscatering kantoren campus Vision Plaza

Vision Plaza is een high-end kantoren campus op Schiphol-Rijk. Het kantoorpand is medio 2019 helemaal verbouwd met op de begane grond een groot atrium waar een hospitality omgeving is gecreëerd. Voor de exploitatie van de barista-bar, het restaurant en de vergaderfaciliteiten heeft Firstmate een aanbestedingstraject doorlopen.

Haalbaarheidsonderzoek restaurant Cabrón Amsterdam

Om een financiering van de bank te verkrijgen dienden de ondernemers van Cabrón in Amsterdam een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren naar de toekomstbestendigheid van de plannen. Firstmate beoordeelde het ondernemersplan en voerde een toetsing op de financials uit.

Conceptontwikkeling Horeca Camping ’t Wieskamp

Wij hebben in nauwe samenwerking met de ondernemers het hospitality concept ‘Van Hier’ voor Camping ’t Wieskamp in de Achterhoek. Leidende uitgangspunten hiervoor waren maximale operationele efficiëntie, persoonlijke gastvrijheid en een scherp budget. Ook hebben wij begeleid bij het functionele en esthetische ontwerp. 

Matchmaking exploitant Golfsociëteit De Lage Vuursche

De exploitatie van Golfsociëteit De Lage Vuursche kwam in 2021 beschikbaar. Firstmate heeft de visie op hospitality geformuleerd waarna er middels een zorgvuldig werving & selectieproces, een nieuwe exploitant gecontracteerd is. Ook heeft Firstmate begeleid bij de volledige verbouwing van de Golfsociëteit.

Voor wie wij zoal werken.

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk