Een aantal projecten
waar we trots op zijn.

Enkele projecten uitgelicht waaraan wij met veel passie hebben gewerkt. Projecten die vanuit zowel vastgoed als exploitatie perspectief benaderd zijn en die verschillende expertises verlangen van het team van Firstmate.

Conceptontwikkeling Franchiseformule Roots

In opdracht van twee initiatiefnemers ontwikkelde Firstmate een nieuw concept: Roots. Roots is een fastservice concept dat gerechten uit de Surinaamse en Indonesische keuken serveert. In principe zijn de gerechten bij Roots allemaal vegetarisch maar zijn ze óók te bestellen met vlees (of kip of vis).

Pressure Cooker Sessie tbv. Keen Coffee

Firstmate heeft met de toekomstige ondernemers van Keen Coffee in een pressure cooker sessie de ambitie, missie en visie van de onderneming bepaald, gebruikmakend van Design thinking. De sessie resulteerde in een duidelijke basis voor de koffiebar en legde de fundering voor verdere ontwikkeling van het concept.

Conceptontwikkeling Rijkskantoor Arnhem

Firstmate heeft de conceptontwikkeling van de foodoutlets voor zowel de medewerkers als de externe bezoekers van het nieuwe Rijkskantoor in Arnhem uitgevoerd, in overeenstemming met de visie van de Belastingdienst. Daarnaast zijn er functionele ontwerpen en gedetailleerde apparaten- lijsten gecreëerd voor de foodoutlets.

Visieontwikkeling en Implementatie DPG Media

Firstmate is door DPG Media benaderd om een duidelijke visie op eten en drinken te ontwikkelen die bijdraagt aan de vernieuwde bedrijfsdoelstellingen van DPG Media. In het nieuwe pand van DPG Media komen 20 verschillende divisies samen onder een dak en draait alles om de onderlinge ‘verbinding’ in het kantoor met hotel allure.

Conceptontwikkeling International Criminal Court

Firstmate is door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag benaderd om hen te adviseren en te begeleiden in het traject dat voorafgaat aan een nieuwe aanbesteding. Firstmate heeft op basis van deze uitwerkingen geadviseerd om de huidige cateringfaciliteiten uit te breiden en op een andere wijze in te vullen.

Visieontwikkeling catering tbv. Mediacollege Amsterdam

Het Mediacollege Amsterdam (MA) biedt 14 praktijkgerichte opleidingen op zowel MBO- als VMBO-niveau. Voorafgaand aan de aanbesteding van de cateringdienstverlening, was er behoefte aan een visie op eten en drinken die aansluit bij de ambities van het MA en de wensen en behoeften van de gebruikers.

Inspiratiesessie Paresto tbv. Defensie

Firstmate heeft een inspirerende sessie geleid voor de evenementenmanagers van Paresto. Tijdens deze sessie hebben we hen voorzien van inzichten in de wetgeving met betrekking tot single-use plastics (SUP) en hoe hieraan te voldoen, evenals hen op de hoogte gebracht van de laatste trends in evenementencatering.

Exploitatie doorlichting en Implementatie Hart van Weesp

Om inzicht te krijgen in de toekomstbestendigheid van de hotelexploitatie heeft Firstmate zowel een interne als externe analyse uitgevoerd. Op basis hiervan is een actieplan voor de korte, middellange en lange termijn ontwikkeld, waarbij uitgeschreven guest journeys als leidraad dienen.

Aanvraag horecavergunningen voor 22 parken van EuroParcs

EuroParcs is van oorsprong een familiebedrijf en is specialist in de ontwikkeling, exploitatie en verhuur van vakantieparken. In 2022 zijn 22 parken in Nederland terug in eigen beheer genomen. Firstmate heeft in samenwerking met de parkmanagers en de juridische afdeling de horecavergunningen aangevraagd bij de gemeenten.

Los Cosmos Leiden Haalbaarheidsonderzoek Firstmate

Haalbaarheidsonderzoek Los Cosmos Leiden

De ondernemers van Los Cosmos in Leiden hebben een onafhankelijke omzettoetsing laten uitvoeren om financiering van de bank te verkrijgen. Op basis van een marktscan heeft Firstmate een omzetprognose opgesteld, waaruit een positief resultaat is gebleken. Los Cosmos zal naar verwachting haar deuren openen in mei 2024.

Voor wie wij zoal werken.

“I am not afraid of storms, for I'm learning how to sail the ship”

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op met Michiel

32 jaar kennis en ervaring in horeca en leisure waarvan 15 jaar als consultant

Een gedegen netwerk binnen de gehele breedte van de hospitality branche

Conceptmatig, analytisch en financieel sterk